ONZE AMBASSADEURS


Peter Spahn
 
Peter Spahn is een Internationale bekendheid met zijn prachtige Friese Paarden. Als groot liefhebber van het Friese Ras rijdt hij deze paarden en brengt hij ze uit op het hoogste niveau, de Grand Prix. Vandaag de dag woont Peter in Nederland waar hij in dienst van het Fryso Huys Friese Paarden rijdt en promoot als Dressuurpaard.
 
Peter is op jonge leeftijd besmet geraakt met het Paardenvirus en reed op 18jarige leeftijd reeds Prix St. Georges. Eenmaal in het zadel geklommen van Friese Paarden was de keuze snel gemaakt. Deze imponerende paarden met zo’n fantastisch karakter maakten de Grand Prix droom bij Peter Spahn bereikbaar.
 
Vandaag de dag is Peter opgenomen in het A kader van de Belgische Dressuur Equipe en is zijn sportieve doel zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2012. Met maar liefst 3 toekomstige Grans Prix paarden in het vooruitzicht komt deze droom binnen handbereik!
 
Emmers Ruitersport ondersteunt talent en herkent het doorzettingsvermogen van Peter Spahn.
“Ondanks alle vooroordelen tegenover Friese Paarden in de topdressuur heeft Peter doorgezet. Elke tegenslag wordt omgezet in een kans en Peter heeft langzamerhand de kritiek kunnen omzetten naar bewondering. Ook wij hebben bewondering voor Peter zijn talent en doortastendheid”, aldus Chris Emmers.
 
Peter die moeite had in het vinden van een goed passend zadel voor zijn Friese Paarden is samen met Chris Emmers aan de slag gegaan in het vinden van een goed zittend en liggend zadel. De keuze was duidelijk toen het Diamant zadel van Euroriding werd geprobeerd.
 
“Een zeer goed zadel, perfecte ligging en fantastische zit. Ik ben er heel erg tevreden over”, aldus Peter Spahn .